Як зберегти дружню атмосферу під час карантину

Дата публикации: May 18, 2020 7:49:46 AM

          Під час карантину на батьків покладаються не лише їхні звичні обов’язки, але й частково завдання школи. Це нелегко, особливо для батьків менших школярів: потрібно знаходити нові заняття, зацікавлювати й мотивувати, зберігаючи при цьому дружню і спокійну атмосферу.

           Проєкт “Дружня школа” зібрав поради, як це зробити.

    Діти мають розуміти, чому важливо дотримуватись правил карантину, чому наразі школи не працюють та як дотримання правил гігієни може вплинути на ситуацію. Крім звичайних мультфільмів, пропонуємо показувати дітям науково-популярні відео, щоб вони краще розуміли, що таке вірус та як він поширюється.

           Нагадаємо, що МОН підготувало роз’яснення про 5 речей про                    коронавірус, які потрібно знати батькам.

      Створіть разом розклад дня, який обов’язково має містити родинну фізичну активність. Наприклад, щодня зранку робіть веселу руханку під музику всією родиною. А замість звичного для школярів “ранкового кола” проводьте “вечірнє коло” за родинним столом, де кожен член родини розказуватиме, що він/вона встиг/-ла зробити, подивитися чи прочитати за день.

Карантин – привід дістати з шафи настільні ігри. А ще краще зробити їх своїми руками, аби створення гри зацікавило не менше самої розваги. Усе, що вам потрібно, – підручні матеріали та трохи уяви.

   Для деяких програмістів карантин не змінив нічого, адже світ алгоритмів та кодів часом може замінити їм будь-яку прогулянку. Якщо вам не хочеться, щоб діти годинами грали в комп’ютерні ігри чи дивились мультфільми, але все ж не можете витрачати весь час на заняття з ними, – час ознайомити їх з іграми на створення алгоритмів. За допомогою цих платформ діти будуть не просто грати в ігри, але й вчитися їх створювати.

Вивчайте мови. Наприклад, сайт від British Council LearnEnglish Kids із безкоштовними матеріалами, іграми, піснями та оповіданнями для вивчення англійської – настільки простий у користуванні, що дитина може вивчати іноземну мову навіть без допомоги батьків.